10 Mart 2013 Pazar

Winter is gone

Bahar geldi her yer cıvıl cıvıl kuşlar ötüyor,bulutlar ne kadar da güzel..
gibi bir giriş yapmayı isterdim ama
Bahar geldi,sınava 2 hafta kaldı çok sıkıldım. Kamp dönemi çok yorucu
diye başlayabilirim.
Evet,iki hafta sonra bu saatlerde ya mutlu bir şekilde sınavdan çıkmış olacağım ya da söve söve sınavdan çıkacağım. Nasıl olacağını hala tam kestiremiyorum. 
Okula gitmiyorum ve artık gitmeyi de istemiyorum. Okul olmadan çok daha rahat ve kendime de zaman ayırarak ders çalışabiliyormuşum çünkü. 
Baharın gelmesiyle hayatımda değişen tek şey: Bisikletim.
Çıkardım bisikletimi tozlu depodan,yıkadım. Sürdüm bulutlara uzanan bir yolda. E.T'deki gibi uçtum bir nevi.
Ne derdim kaldı ne tasam. Meğersem uzun zamandır ihtiyacım olan şey bisiklet sürmekmiş. Nasıl özlemişim.

Meditasyon yapmaya başladım. En son öyle bir noktaya gelmiştim ki sabah uyanırken ağlıyordum akşam uyurken ağlıyordum. Sakinliğimi ve akli dengemi korumak için böyle bir çabaya giriştim. Bu da küllerini bırakmayan duygusal tütsüm.


Bilen bilir,benim yemek yapmayı ne kadar sevdiğimi. Eğleniyorum yemek yaparken. Bu son bir haftadır da sadece dershaneye gittiğim için biraz kendime de zaman ayırıyorum bir şeyler yapıyorum işte. 
Dün sütlü irmik tatlısı yaptım.
Sütlü irmik tatlısının mottosu 
Peace for sütlü irmik tatlısı.
Bugün de kardeşim şu Burger King'in, McDonalds'ın hamburgerlerinin içinde olan peynirden almış. "Abiii hamburger yapalım mııığğğ" diye geldi. "Ben et yemiyorum git sen yap" dedim. Sonra aklıma Bean burger geldi,namı diğer vejetaryen hamburger. Onu yaparım ben kendime sana da etli yaparım dedim. Baktrım tarifine,doğru dürüst bir tarifini bulamayınca kendim bir tarif uydurup yaptım,çok da güzel oldu. Hatta tarifi ve yapılışını buraya yazayım,belki birisi uğraşıp yapar. Olmadı ben bir daha ki yapışımda buraya bakarım.

Etsiz Hamburger Tarifi
Malzemeler.
2 Patates.
1 Paket Mantar.
1 su bardağı fasulye.
1 su bardağı mercimek
1 yumurta
1 soğan
1 diş sarımsak
1,5 çay kaşığı kimyon/karabiber/tuz.
Yarım limon
Önceki günden ıslatılmış fasulyeyi,mercimeği ve patatesi iyice haşlayın. (Ayrı ayrı tabi,çorba yapmaya gerek yok skjdfg)
Hepsi iyice haşlanınca patatesi püre haline getirin, mercimeği ve fasulyeyi de robotta iyice çekip pürenin içine ekleyin. 
Mantarı ve soğanı robotta çekin ve ezilmiş sarımsakla birlikte biraz yağda mantarın suyu uçup gidene kadar kavurun. 
Kavrulduktan sonra bunları ve yarım limonun suyunu pürenin içine ekleyin,püreye biraz un ve 1 yumurta ekleyin (Kızartırken dağılmasın ve tutsun diye)
Bunların hepsini iyice yoğurduktan sonra hamburger köftesi haline getirip yağda kızartın.
İster ekmek arası ister öyle yiyebilirsiniz. Hem besleyici hem etsiz. 
P.s yanında portakal suyu öneririm. İçinde mercimek var,C vitamini protein ve b12 emilimi arttırıyor çünkü.
YAŞASIN TAHILLARIN VE SEBZELERİN GÜCÜ!

***
Bir haftadır kafamda gezinip duran kelimeler ve düşünceler vardı. "Bizi yaz,bizi yaz" diyorlardı. Bende dün açtım bilgisayarı yazmaya başladım. Bir baktım 3 saat aralıksız yazı yazmışım. 12 sayfayı doldurmuş bile yazdıklarım. Öykü iyi de gidiyor. Ama yazarken bir garip hissettim. Baş karakter nasılsa bende o ruh haline giriyorum. Gayet neşeli oluyor mesela bende mutlu oluyorum. Sonra ağlamaya başlıyor kötü bir şey yaşayınca benim de gözlerim doluyor. Artık nasıl kendimle özdeştirdiysem karakteri. 
Bu sanırım yazdığım ikinci nitelikli öykü. Daha bitmedi ama güzel bir kurgusu var. En azından ben okurken mutlu oluyorum. Zaten ne zaman canım sıkılsa açıp baştan bir okuyorum. Terapi gibi bir şey oldu bu sanırım. Açıyorum okuyorum bir sakinleşiyorum,rahatlıyorum. Sanki ben yaşamışım da onları mutluyum gibi. Bir ara ana karakterin başına bir şey gelmesi gerekiyordu. Sırf üzülmemek için hikayeyi orada bıraktım. Devamını gerçekten mutlu olduğum bir zamanda yazmaya karar verdim zaten. Böylece fazla da üzülmemiş olurum.
***
Artık yalnızlıktan eskisi kadar da şikayetçi değilim. Çünkü yalnızlık "artık" benim seçimim. Zorunlu olarak birine samimiyet göstermektense kimseye eyvallahım olmamasını tercih ediyorum. Zaten çevremde öyle beni anlayan,anlasa bile benim gibi düşünen biri olmadığı için kiminle birlikte olabilirim ki. Zaten bir insanla tanışma kıstaslarımdan birisi et yeyip yememesi. Hani daha doğrusu bu bilince ulaşıp ulaşmamış olması. Duyarlılığa dair hiçbir şey çoğunlukta. Hatta kimisi o denli bencil ki "Onlar bizim yememiz için var canım" diyorlar. Gel de sinirlenme!
Neyse. sakinim evet. 
Zaten şu Kur'anı da anlamıyorum. Madem hayvanları sevin,koruyun diyorsun neden kurban bayramı diye bir şey var. Hani eti kesmek yetmiyor birde bunun bayramı. Kendinle çelişmeseydin keşke İslam. Seni eleştirmek istemezdim İslam. Kusura bakma ama olmamışsın İslam.
Zaten sırf bunun yüzünden insanlar "Allah kuran da yazmış hayvanlar bizim için var" diyerek önüne gelen eti oburca yiyor. O hayvanın yaşam hakkı,o hayvanın sadece kesilmek için üretilmiş olması,büyümesi için yedirilen hormonlu yiyecekler,o hayvanın psikolojisi... Hiçbiri umrunda değil. O etini yesin yeter. Ne de olsa ona göre "Biz onları yemezsek onlar bizi yer."  ona göre bu "doğanın kanunu." 
1. Koyun keçi tavuk ve türevleri et yemez.
2. doğanın kanunu diyorsun ama insan midesi ve bağırsakları et yemek için çok da uygun değil,biyolojik yapımız otçullara daha çok benziyor. Ayrıca doğanın kanununda hayvanlar "Ay canım kebap çekti bir ceylanı avlayayım" demiyorlar.  türünün devamlılığını sağlamak için birbirlerini avlaması gerek. SEN TÜRÜNÜ ET YEMEDEN DE DEVAM ETTİREMİYOR MUSUN SANKİ?! 
Bu gereksiz atarlanma kimeydi,gerçekten bilmiyorum. 
içimde kalmışsa demek.
***
YA BEN SINAVDAN SONRA İKİ AY OKULA GİTMEK İSTEMİYOROOOOOOMMMM İSSSSSSSSYYYYYEEEEEAAAAAAAN.
Okuldaki bir müdür yardımcısı takmış zaten kafayı benim saçıma.
Kestirmem abi. şunun şurasında okula gideceğim 2-3 hafta. Kes-tir-mem.
Adam ne zaman beni görse saçını kestir diyor. Ben ne evet diyorum ne hayır diyorum. Çok güzel bir pasifist eylem aslında. 
Sizde deneyin. Saçınıza başınıza karışan hocalar olursa karşısında durun. Sessizliğinizi ve sakinliğinizi koruyun. Bir süre sonra susup gidiyor zaten. Birde bunun ötesinde sıfır tepki verdim adam ne yapacağını şaşırdı. Sanki duvara söylüyormuş gibi. 
Saçlarım çokzel uzuyorlar ama. Saçlarımı çok seviyormuşum meğer. 
Gerekirse disipline giderim,kestirmem saçlarımı. Zaten benim gibi bir öğrenciye de fazla baskı yapmak,yemez canım,yemez. Hani sürekli gırgır yapan,boş öğrencilere çok disiplinli davranıyorlar. Birini berbere adam kendi götürmüş hatta ama bana sadece kestir diyor. Ben de kestirmiyorum. Çok iyi anlaşıyoruz dimi?
**
Teyzem nişanlandı. Teyzem evlenecek. Annemler 7 kız kardeşler. Erkek çocuk yok. O yüzden teyzemin erkek kardeşi niteliğindeyim. BU YÜZDEN EVLENECEĞİ ZAMAN DÜĞÜNÜNDE KUŞAK BAĞLAYACAKMIŞIM. düşünsenize ben düğün salonunda gelinle oynuyorum,elimde 3 kuşak onları takıyorum.........
Ben düğününe gelmesem olmaz mı diye düşünürken bunu söyleyince dumur oldum. 2 yıl içinde evlenmeyi düşünmüyorlarmış neyse ki. Yüreğime su serpti bu haber biraz.
Eğer öyle bir şey olursa şarkıyı ben seçeceğim. en azından oynayacağım şarkı güzel olsun. Ama "düğüne uygun şarkı" bulamadım. Olur da öneriniz olur,yazın. Çünkü ben yann tiersen düşünmüştüm. Beğenmediler. Bir kaç şarkı daha sundum,bunlar olmaz bence DAMAT HALAYI olsun dediler. hepsini düşündünüz ya birde o ortamda abim damat oluyor sıra da bana geliyor.. çaldığını düşünün. ksdjfglksdjfgklsdhjgklsdjfg
yok hayır. bana müzik lazım. 
BANA YARDIM EDİN.
bu kadar şamata yeter. 
gideyim de sıkıla sıkıla test çözeyim.

4 yorum:

  1. Bir keresinde gittigimiz bir dugunde,altin maltin para takma seysinde Frank Sinatra (Fly Me to The Moon) calmislardi. Cok mutlu olmustum. Ama onun disinda sacma sapan dugun muzikleri olmak zorunda yani. :D

    Sirf bu yuzden gitmedigim dugunler var benim. Neyseki gittigim bazilarinda da ilgili oldugum kisimlarda guzel muzik caldi.
    Senin dugunlerde oynadigini dusunemiyoruuuuuuuum. :D

    Sinavin umarim cokzel gecer. İstanbula da gelirsen hic fena olmaz.............. Ama sen İzmir istiyodun galiba. Her neyse umarim istedigin yeri kazanirsin. Gerci ben senin istedigin yere gidecegine inaniyorum ya.

    Ve sey,tarif icin tesekkurler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fly me to the moon'la dans etmek... Sanırım kabul etmezler..
      Ben kuzenlerim ya da teyzem gibi biri evlenmediği sürece gitmiyorum. yani geniş aileden ötesinin ne düğününe ne bir şeyine. aman benden uzak.
      Sınav giriş belgem yayınlanmış bugün. Bir heyecan bir heyecan.... Bakalım nereyi kazanacağım.
      Rica ederim. ^_^

      Sil
  2. Kitap okumayı seviyorum ama genelde popüler kitaplar okuyorum. Popüler seriler vs. Bunlara rağmen bilinen ve eski yazarların kitaplarını okumak istiyorum ve ne yapacağım konusunda bir fikrim yok. Tolstoy mesela. Geçirdiğim ve geçireceğim lise hayatımda 'kitap' ana karakter gibi bişey. Her neyse ne diyordum? Tolstoy. Evet. Tamam şimdi çok saçma bir soru soracağım lütfen dalga geçmek yok. Eski kitaplara,hangi yazardan ve hangi kitabından başlamalıyım? Güzel bir giriş yapmak istiyorum bana yardımcı olmalısın!!!!1!1!1 Çünkü kitap deyince aklıma gelen ilk kişi falansın. Canımsın. Sınavda başarılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özür dileyerek söylemeliyim ki okuduğun "kitap" adı altında basılan şeyler kitap değil. Yani sadece sayfalara basılmış birinin yazıları. Sana yardım edebilirim.
      Klasikleri okumak istiyorsan bence Küçük Prensten başla,sonra Hayvan Çiftliği ve 1984 kitaplarını oku. Sonrasında biraz yeraltı edebiyatından oku, Bukowski'nin Ekmek Arası kitabını oku.
      Bu dörtlüyü oku tekrar gel.
      Bu arada,teşekkürler^^

      Sil