9 Kasım 2013 Cumartesi

"Vizelerim var bu hafta ders çalışmam lazım."

Bu posta başlarken fotoğraf arşivimde yazın çekilen fotoğrafları buldum.
İŞTE EN BİRİNCİ ALİ.
Trollük bedava kfdhkgjshfdkjghfsd
Ya ne güldüm görünce. Adana birincisi olma keyfi hahaha. Peki ya bu fotoğrafın "Hadi birinci oldum birinci olan insanlar gibi çekin" diye gülüp kendi kendime eğlenirken çekilmiş olması. 
TÜRKİYEMİZ BİRİNCİ OLDU!!!!!
eğlendiğimize göre artık postu yazmaya geçebilirim.
***
Aslında buraya "Kadıköy" yazıp bırakmam gerek sanırım. Çünkü Kadıköy çok güzel. Ya okulu kadıköye taşıyalım ya da okul bitsin kadıköyde yaşayalım. 
Kadıköyde yarım elmadaki şebboyu görüp kadınla dalga geçtik.
Kadıköyde duvara ibranice "fuck the goverments" yazan alman gördük. 
Kadıköyde "aaamed"i gördük
Kaıdköyde alfredoyla tanıştık.
Kadıköye son vapurla gidip ilk vapurla döndük.
Moda'da şarap içip Orhan Veli okuduk.

Ali neden Kadıköy'ü
bu kadar çok seviyor acaba?
Huzur İzlanda yazan insan
bunu görüyorsan
sırt çantanı hazırla,
İzlanda'ya gidiyoruz!


Akşam son vapur-Sabah ilk vapur
***
Bir de yıllardır bana çok havalı gelen aslında ölümün öteki adı olan "Vizelerim yaklaşıyor" cümlesi var.
Lisedeyken "Vizelerim yaklaşıyor demek ne havalı beee vize vaaaaaayyyy" şimdi "Vizeler yaklaşmayın lütfen" İlk vizem çarşamba günü ve nasıl geçeceğini merak ediyorum. 4 vizem var hepsi bir şekilde olur ama korkulu rüyam Hist 105. İki sayfalık makale yazacağız (ya da yazabilecek miyiz?) Rüyama giriyor ders. Yapamıyorum ağlıyorum o sırada uyanıyorum. Hist 105 psikolojimi bozdu. Lise boyunca "Bu benim bölüm dersim değil niye alıyorum ki" şikayetleri üniversitede de devam ediyormuş. Dersin  içeriği, lisede gördüğümüz milliyetçi içi boşaltılmış tarih anlayışıyla kıyaslanamayacak kadar kaliteli. Dolu olması dıştan ne kadar güzel olarak görünse de tüm o doluluk sınav sorusu olarak geri döndüğü için psikolojimi bozuyor sanırım. İki sayfa essay ya. Ne yazcam allasen ben iki sayfa. Türkçe bile yazamam ki tarihte iki sayfa. Neyse ya. O kadar insan alıyor herhalde tek ben korkmuyorumdur bu kadar.
Yaz okulu da yokmuş Hist 105 için iyi mi. Ya yapacaksın ya yapacaksın.
Gideyim de peloponnesian war'a çalışayım.
***
Yıllardır gitme hayali kurduğum Beyoğlu Sahaf Festivali hayal kırıklığıydı benim için. Aradığım hiçbir kitabı bulamadım. 8 kitap adıyla gittim her sahafı gezip tek tek isimleri sordum ve her kitap için birer yok cevabı aldım. 30 sahaf olduğunu düşünsen 8x30=240 kere yok cevabı duydum. En son isyan edip "Sizde ne var ?" dedim birine. "Burası olmayan şeyler sahafı" dedi adam.
Sahaf Festivalinin tek güzel yanı
buydu sanırım.
***


1 yorum: