22 Nisan 2012 Pazar

Bazen bir kaç kağıt bile insana zamanda yolculuk yaptırabilir.

Haziranda anneannemlere komşu oluyoruz. Yeni ev yaptırıyorlar kendi mahallelerinde bize ve kendilerine. Ev bitmek üzereymiş,2-3 haftaya taşınacakmışız. Ama tabi ben asla izin vermem hazirandan önce taşınılmasına. I-ıh

Yazılı haftama denk gelecek düzenimiz sikik bir haldeyken yazılılara hazırlanamayacam sonra okul sıralamam düşecek. Düşüncesi bile korkunç :/

Onlarda anlayış gösterecekler diye hazirana sarkacak bizim taşınma işi. Ama şimdiden kilerdeki kullanılmayan eşyaları buna benzer şeyleri kolilemeye en sona da sürekli kullandıklarımızı bırakmaya karar verdik. Zaten zaman uzun. Azar azar başladık bizde bugün.

Kullanılmayan eski ders kitapları,defterler derken annemin benim yaşlarımda tuttuğu defteri bulduk. Zeki Müren hayranıdır annem,benim Zeki Müren sevmemin büyük bir nedeni de annem olmuştur.

Zeki Müren'e şiirler yazmış,yazılar yazmış. Birde beni şaşırtan nokta bunları yazması değil. Yazdıklarının benim şu anda yazdıklarıma çok fazla benziyor olması. Genetik bunlar bence cidden genetik. Yani nasıl "Bir kere sarılsam yeter,senin hayallerinle mutluyum. Bir gülümsemenle can buluyorum" kafasında yazıyorsam ben oda seninle tanışmadan gidersem ölürüm,şarkılarınla yanan kalbime sular serpersin vesaire onlarca şey yaşamış. Tam anlamıyla aşıkmış.  Sonra sordum "Zeki Müren bence bahane kime yazdın anne bunları" diye. O da dedi ki "Düşün ergenlik çağındasın duygu birikimin var ama erkek arkadaş yasak o yasak bu yasak bir şekilde dışarı vurmak istiyor insan"

Defterini kaldıracaktı bir yere. "Çok hoşuma gitti bende kalsın" dedim. Bana verdi. Benim için özel şeylerin olduğu sandığa koydum.

Arından birinci sınıf,ana sınıfı kitaplarımı bulduk. Baktım çocukluğum işte. tam 2000li yıllar. Zamanda yolculuk yaptık kileri toparlarken bir nevi.

En son ergenlik dönemime ait kağıtları buldum. Derste yazışmışız bir arkadaşımla,resim dersinde. Tek sorunumuz "O kızla çıkabilir miyim?, O çocuk bana bakar mı?, kankamın hoşlandığı kişiyi seviyorum. " vs. Birde kağıda bile "q" yazmışız. O konuya girmek istemiyorum!

Hepsini toplayıp sandığıma kaldırdım. Ama ben kileri toparlarken cidden çok eğlendim.

4 yorum:

  1. Ali!! q ?
    Hiç yakıştıramadım. -,-
    Olmadı.
    Ağladım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YAAA AMA ERGENLİĞİMİN BAŞI İŞTE. NAPIYIM NAPIYIM :(

      Sil
    2. Sus,sus. Konuşma. Kağıtlara ''q'' yaz sen.

      Sil
    3. çoküzülüyom :(

      Sil