8 Nisan 2012 Pazar

Gökyüzü uçurtmalarla güzel.

İnsanlar pazar günü kahvaltıdan önce pazar sabahı seksi yaparken,ben evde kırışık gömleğimi gıcırdayan ütü masası üstünde ütülüyorum. Gıcırdayan ütü masası yalnız olduğumu çok güzel haykırıyor bana sessizliği bozarak.

Dünden kalan bir kaç peynir dilimiyle domatesi bir parça ekmeğe koyup yedim. Canım bir şeyler hazırlamak istemedi. Zaten erken uyanmıştım,bir unlu mamüllerine geçip bir simit alırım diye düşünerek üstümü değiştirip çıktım evden.

Fazla erken çıkmışım bugün. Kursa varmadan iki durak önce indim bende. Daha 35 dakika vardı. Biraz yürüyüp bir unlu mamüllerde durdum. Harika simit ve poğaça kokuları geliyordu burnuma. Dayanamadım bende. Zaten evden doğru dürüst bir şey yemeden çıkmıştım. Kasadaki kadın sevecenlikle poğaçayı tabağa koydu,ardından yeni sıkılmış portakal suyumuz var ister misin? Hayır diyemedim bende tabi ki. Sıcacık kaşarlı poğaçalarla koca bir bardak meyve suyunu alıp dışarıda bir masaya oturdum.

Yarım saatim vardı hala. Kulaklığımı takıp Sonsuz çilek tarlalarında gezinirken kitabıma gömüldüm.  Portakal suyumu ve sıcak poğaçalarımı bekletmeden güzelce mideme indirdim. Hava güneşli olsa da sabahların kendine özgü o serinliği içime işledi. 

Kafamı kaldırdığımda kurs saati gelmiş geçiyordu zaten. Hemen hızlı adımlarla kursa doğru yol aldım. Kurs her zamanki gibi göz açıp kapayana kadar geçti. Dışarı çıktım. Gökyüzü bugün insanlara küsmüş gibiydi. Sanki geçmişle bir hesaplaşma yapıyormuşçasına değişik bir rengi vardı. Son kullanma tarihi geçmiş,bozulmuş bir rengi vardı.

Kızgındı insanlara renginden belli. Neden bilmiyorum ama birisi onu çok üzmüş anlaşılan. Anlam veremiyorum bu rengine. Ama güneş teselli ediyor gökyüzünü ışıl ışıl parlayarak.

Ben üzmedim ama gönlünü almak istedim gökyüzünün. Eve gelir gelmez kardeşimi ikna edip uçurtma aldırdım. Dama çıkıp uçurtma uçurduk. Gökyüzü uçurtmalarla güzel.
Uçurduk hava kararana kadar. Sadece biz değildik gökyüzünün gönlünü almak isteyen. Rengarenk uçurtmalar,güzeldi. Ardından gökyüzü affediyor tüm insanları. Bulutlar ortaya çıkıyor, Gökyüzü maviliğine kavuşuyor. Seviyorum.çünkü  Gökyüzü uçurtmalarla güzel. 

27 yorum:

  1. Bulutların ve uçurtmaların dansı.Anlatılamayacak kadar güzel. Haklısın,gökyüzü uçurtmalarla güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve ben şimdi uçurtma uçurmadan yeni döndüm ^^

      Sil
  2. Bu denemlerini yayinlamayi hic dusundun mu? Ozellikle tumblrdakileri??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayınlamak istesem nerede yayınlayabilirim ki mesela? Önerin varsa neden olmasın :)

      Sil
  3. Bilmem gazetelerin ekleri oluyo ya orda yazan ve boyle kisileri destekleyen kisilere mail atarak ise baslayabilirsin bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte öyle insanlara ulaşabilsem iyiydi. Ama işte çok aradım bulamadım öyle..

      Sil
  4. Ben yarin senin icin tum gazetelerin eklerini tarayabilirim ise yarar bi sey cikarsa sana haber veririm. Ayrica nerde yasiyosun bilmiyorum ama yerel dergi ya da gazete yok mu? Onlarada bak istersen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ENEEEEE ADINLA GELSENE BENCE BİR OLUP DÜNYAYI BİLE ELE GEÇİREBİLİRİZ :D

      Sil
    2. Buraya uyeligim yok ama adim Busra. Dunyayi ele gecirme fikri de oldukca mantikli :). Zaten bunu biri yapcaksa o kisi benim. :) gazetelere de bakiyorum ayrica. Bi sey bulursam sana haber vercem

      Sil
    3. eheh tamam bekliyorum ben o zaman :)

      Sil
  5. Gazetelere baktim galiba aradigin gibi bi sey yok :( bi de dergilere bakalim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence azimle sıçan duvarı deler sen yaparsın başarırsın :(

      Sil
  6. Anladim. Bencede yaparim ben :)

    YanıtlaSil
  7. Dergilerde iletisim kurulacak bi yazar yok. Editorlere falan mail mi atsak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemek gerek,ama benim onların mailini bulacak bunlarla uğraşacak zamanım yok işte. Malum okul yazılılar sınavlar derken..

      Sil
    2. Benim bu yil sinavim var ama ugrasiyorum iste. Neyse su siteye bi bak istersen parrhesiadergi.net internet dergisiymis yayininin icerigini bilmiyorum

      Sil
    3. internet dergilerinin bloglardan farkı yok ki. Bana hep böyle internet dergilerinden teklif geliyor ama pek önemsemiyorum çünkü okunma sayısı da fazla değil ama bakıyorum şimdi yine de ^^

      Sil
    4. Tamam. Dedigim gibi icerik hakkinda bi fikrim yoktu ayrica ben o kadar ugrasirken senin zamanim yok benim demene uzuldum. Bide sbs ye gircem benim zamanimda kisitli tabiki ama hep ders hep ders nereye kadar?

      Sil
    5. Gel bu dergi işini Sbsden sonraya bırakalım. Nasıl fikir. Hem benimde yazılılarım biter seninde sınavın. Rahat rahat bununla uğraşırız?

      Sil
    6. Tamam o zaman 10 haziranda gorusmek uzere. Ayrica sonra seninle tanismayi da cok isterim.

      Sil
  8. Sbs ye son iki gun... Depresyona girdim haftalardir ilk defa internet kullaniyorum. İnsallah deger bu kadar fedakarliga da tum yaz bu dergi isiyle ugrasabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana bol şans. Çok stres yapma altı üstü bir sınav. Pink Floyd-Another Brick In The Wall dinleyip isyanlara girebilirsin izin veriyorum :D

      Sil
    2. Saol ama gerek kalmadi sinavim super gecti. Fen lisesini garantiledigime goree dergi isine baglana biliriz. Ha sey bide bi film bide kitap onerir misin??

      Sil
    3. Big Fish; film. Korkuyu beklerken-Oğuz Atay.

      Sil
    4. Baslayabiliriz olcak o :)

      Sil
    5. Tamam saol

      Sil