7 Nisan 2012 Cumartesi

Sonra alışkanlıklar hakim oluyor hayatıma.

Demek ki neymiş insan hiç değişmiyormuş. 7sinde neyse 70inde de odur sözünü şimdi daha iyi anlıyorum.

Her şey hayatımda o kadar klasikleşmiş ki.. Alışveriş yaptığım mağazalar,bir markete girdiğimde canımın çektiği şeyler. Hep aynılaşmış. Alışkanlık olup çıkmış. Beni ben yapan onlarca alışkanlık.

Sonra dolabıma bakıyorum. Farklı görünse bile birbirine o kadar çok benzeyen gömlekler t-shirtler. Hepsi neredeyse aynı mağazadan alınmış. Kitaplarıma bakıyorum aynı yayınlar hep.. Giderek alışkanlıklarım bana hakim oluyorlar. Farkında değilim.

Bugünde saçlarımı kestirmeye gittim. Her zamanki berberime. Oturdum abinin koltuğuna. Zaten 3 yıldır gidiyorum artık adam nasıl kestirdiğimi öğrendi. Direk bana sormadan kesiyor. Kesimi bitirince dedi ki "Enseni biraz uzun bıraktım." Bir an gözlerim karardı zaten o sırada. SIĞAR MI BU İNSANLIĞA diye haykıracaktım ki "Şaka şaka,sen nefret edersin böyle şeylerden biliyorum" diye gülmeye başladı. Ekledi ardından "Kaç yıldır geliyorsun hep aynı model kestiriyorsun,diğerleri gibi yok saçımı kaldırayım sprey sıkayım fön çekeyim gibi heveslerin yok. İyidir iyi,haydi sıhatler olsun." dedi. Bende teşekkür ettim.

Tamamen alışkanlıklarımla yaşıyorum. Hiçbir değişim olmadan. günden güne aynılaşarak..
Değişim şart olmaya başlıyor doğrusu.

8 yorum:

  1. Değişiklik zordur.Pek kolay alışmaz insan.Yaptığın çok tatlı :D Çünkü,ben değişiklik yapmayı sevmem.Bu nedenle giydiğim t-shirtlerde genelde acayip matrak resimler basılmış olur.Superman,The Simpson,Süngerbob gibi.ciddi olamadım.Bir zaman olmaya çalıştım ama değişikliğe alışkın değilim.Değişiklik şart değil bence.Böyle düşünme.Mutluysan,sorun yok. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oha biliyor musun Benimde Süngerboblu,simpson'lı ve supermanlı sweatlerim var. eheheh. Mutluyum ama insan bazen bir değişim istiyor,bilmiyorum. Teşekkür ederim ayrıca :)

      Sil
  2. Bu alışkanlık değil, belkide senin değiştiğinin farkına varman olmak olmasın? Çeşitli yaşamın ilk adımı da olabilir? Birde olayın bu tarafından bak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişime zıtların çatışması demiş Heraklitos. Hayatımda zıt bir şey olmayınca sanırım iyice durgunlaştı. Sonrada değişmeyen,sade tek düze bir hayat oldu. Ama sende haklı olabilirsin. Neden olmasın? :)

      Sil
    2. Yemişler Heraklitos'u arkadaş :) artık wafflen içine farklı şeyler katarak dene :) kaybedecek neyin var :)

      Sil
    3. İşte yine bak aynı olay. İlk waffle'ımdan beri içine koydurduklarım hiç değişmedi. BEN NEDEN BU KADAR KLASİK BİR İNSANIM!?!?!?! Ağğğğğ kafamda deli sorular :D

      Sil
  3. Aslında zamanla yeni şeyler de giriyor hayatına ama bir süre sonra onlarda sıradanlaşıp alışkanlık haline geliyor. Değişimlerin hepsinin sonu alışkanlığa dönüşmeye mahkum. Çok fazla takılma derim. Nasılsa yaptığın değişimde bir süre sonra alışkanlık halini alacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum ile sorunumun çözümü bulunmuş olmakta. Tşk +rep.

      Sil