4 Kasım 2012 Pazar

Uğurlu sayım lacivert.

Her şey yolunda gibi görünmeye devam ediyor. Bir gün bu üstünü örttüğüm duygular götümde patlayacak diye korkmuyor değilim. Ama en azından hazirana kadar idare etsin beni bu durum. Sonrasında rahatım. 

Bu aralar tek derdim dershane-okul. Özellikle okul. "Okul,ben ayrılmak istiyorum." okul o kadar boş ki. Sınava hazırlamıyor,buna rağmen her gün,yarım günümü alıyor. Okulda geçirdiğim 9 saati bana bıraksalar çok daha verimli kullanacağıma eminim. 9 saat ya. her gün 9 saatten haftada.. Neyse bitecek,lise bitecek. 5-6 ay sonra bir daha asla liseli olmayacağım. Artık hayatımda lise diye bir kavram olmayacak. (Kendimi avutma çabaları)

Sürekli üniversiteye geçmeyi düşününce şu anı yaşayamıyorum. Sürekli "Bu lise bitsin artık" diyorum. Bir yıl sonrasını yaşıyorum. Bir yıl sonra tekrar bir yıl sonrasını yaşayacağım. Hayatım planlar silsilesi içinde geçip gidecek,üzülüyorum. İçinde bulunduğum an mutlu etmeyince çözümü gelecekte buluyorum bir nevi. Bir daha hayatımda hiç lise diye bir kavram olmayacak ama bunu düşünürken bir daha hiç 17 yaşında olmayacağımı da düşünmek canımı acıtmıyor değil.

***

Doğum günüm yaklaşıyor. Doğum günlerini saçma bulsam da yerleşmiş "doğum günü" kavramının dışına çok çıkamıyorum. Son 6 yıldır zaten pasta,hediye,kutlama gibi şeyler yapmadığım doğrudur. Ben birine sırf doğum günü diye hediye almam ki. Bir kitapçıya geçerim,uzun zamandır aradığı kitabı görürüm "Aaaa bunu istiyordu ona alayım" der süpriz yaparım. Ya da yolda yürürken bir mağazanın vitrininde gördüğüm bir ürüne bakıp "Bunu çok beğenir" der alırım. Yakın arkadaşlarımın da böyle olması beni mutlu ediyor bu yüzden.
Zaten genelde doğum günlerim kötü geçer. Ama geçen seneki doğum günüm 17 yıldır geçirdiğim en güzel doğum günüydü. O gün benim için anlatılmayacak kadar özel bir gün-dü. Hatta o gün sanırım 4 yıllık lise hayatımda, ileride "ah işte lise yılları" diye minicik bir gülümsemeyle hatırlayacağım üç beş anıdan biriydi.
Geçmişi geçmişte bırakalım,evet.
15 kasımda senfoni orkestrası beni düşünmüş olacak ki tchaikovsky'nin keman konçertosunu çalacak. Büyük ihtimalle dershaneyi ekip yalnız başıma giderim. Sonra eğer orada bir çift görürsem yalnız olduğum için ağlarım. Geçen sene aklıma gelir daha çok ağlarım. AMAN YA DOĞUM GÜNLERİ ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL ALTI ÜSTÜ DOĞDUĞUMDAN BERİ DÜNYA 18İNCİ KEZ DÖNÜŞÜNÜ TAMAMLAYACAK!!1!!!!!111!!


  • Ben birinin bana dokunmasına gelemediğimi fark ettim. Çok samimi olduğum insanlarda sorun olmuyor ama fazla tanımadığım insanlar bana dokununca aşırı rahatsız oluyorum. Hatta en son dayanamayıp birine "dokunma bana" dedim. Tabi afalladı bir an. Bende durumu düzeltmek için "Ya birinin bana dokunmasını istemiyorum,seninle ilgili değil kişisel" dedim. Ama insanlar sürekli "Ahahah ilahi ali" "Ali yaaa :D:d.d" gibi bir sözün ardından dokunma gereği duyuyorlar. kötü oluyorum ben. hani "Allah canını almasın" diye insan şakadan vurur ya karşısındakine nasıl irite ediyor beni ah bir bilseniz. Kimse bana dokunmasın,ben kimseye dokunmayayım -ben zaten kimseye dokunamıyorum- geçinip gidelim. 
Bu haftanın mutluluğu: Lacivert.

Dün dershaneye giderken bu ayakkabıyı gördüm. Sıkı takipçilerim bilir,benim en birinci rengim laciverttir. Bu ayakkabıyı görmek de bende kısa süreli bir titremeye neden oldu. Hemen içeri girip "bu ayakkabının 42 numarası var mı?" diye heyecanla sordum. Yoktu. aqladım delice. ama 43ü var deyince bir umut ışığı.... Neyse ki kalıbı küçükmüş iyi ki 42 yokmuş çünkü 43 tam oldu ayağıma. O kadar güzel ki rengi çıkarmak istemedim denediğimde. Tabi dershaneye gidiyorum alışverişe çıkmamışım yanımda çok para yok,utana sıkıla etiketini döndürdüm şans ya İNDİRİMLİYMİŞ.

Utanmasam çığlık atıcam sevincimden hemde tam yanımda o kadar vardı. (Bunun anlamı dershanede aç kalmak) ama nasıl mutlu oldum. Son kalmıştı ve onu da ben aldım. Hemde lacivert. 

DÜNYADAKİ TÜM LACİVERTLER,BİRLEŞİN!

3 yorum:

  1. eeeeee nerelerdesin ama ali hani günllük tadı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DÜKKANI KAPATTIK AMA BİZ

      Sil
    2. hep o şirret eski sevgilin yüzünden değil mi okurlarınla arana girdi sinsi -.-

      Sil