18 Ocak 2013 Cuma

Yıl olmuş 2013 ben post atmamakta ısrar ediyorum.

Sınava 2 ay kadar bir zaman kaldı. Kimine göre çok az kaldı,bana göre BİR BİTMEDİ GİTTİ.
 Gerçekten yoruldum. Nasılsın sorusuna yorgun deyince "çökmüşsün zaten" cevabını almak üzücü bir durum olmaya başladı. ya da nasılsın denilince "gördüğün gibi,sen?" dediğimde "Senden daha beter" diye karşılık vermeleri daha da acı. Ben gördüğün gibi diyorum o gelmiş senden daha beter diyor. sonra bu çocuk neden asık suratlı.
***

Geçen yanıma anıma bir kız oturdu mesajlaşıyordu. Bana baktı “Ya sen çok kitap okuyorsun sıkılmıyor musun? Bu kadar kültür insanı sıkar bence” dedi. Biraz soğukça “Senin elinden de telefon hiç eksik olmuyor, sürekli mesajda sıkar.” dedim. Bir süre sustu. “Nasıl insanlarla arkadaş olursun?” gibi saçma bir soru sordu. “Nasıl nasıl ya,düşünce yapımın uyuştuğu insanlarla arkadaş olurum işte.” dedim. Sonra önceki sorusuna verdiğim cevaptan tatmin olmamış olacak ki ”Ya sen şimdi gerçekten hiç mesajlaşmıyor musun?” dedi. Bende “5 aydır smsim yok.” dedim. Ona çok uzak bir kavram olacak ki bu “Nasıl ya? 5 ay nasıl smssiz dayandın arkadaşların kızmıyor mu?” dedi. Bir an durdum sormak istedim ama sadece içimden “Arkadaşlarım?” diyebildim. Hangi arkadaşlarım? Benim arkadaşım mı var,beni önemseyen biri var mı ki sms yapmadığımda kızsın? Yalnızlık kafama dank etti. Kaç aydır yalnız değil-miş gibi yaşıyordum. Ama aptal bir kızın düşünmeden sorduğu bir soru bütün o üzeri tozlanmış sayfaların üzerindeki tozu yüzüme üfledi.

Uzun zamandır smsimin olmaması,kimsenin mesaj atmaması basit şeyler. Bunlardan öte birinin varlığını yanımda hissedemediğime üzüldüm. Tamamen dış dünyaya karşı ilgisizleştiğimi fark ettim. İnsanlar flu,insanlar aslında yok. Sadece günü kurtarmak için yanımda gibi davranıyorlar. Ya da hiçbir şey yapmıyorlar yalnızlığımla başbaşa kalıyorum.

Bir şeylerin üstünü örtmek veya onu görmezlikten görmek sadece ileride daha büyük bir faciayla karşılaşmaya neden oluyormuş. Düşünememiştim.
***
Herkes 12lere kadar ders çalışırken ben eve dokuzda gelip dokuz buçukta yatınca vicdanım sızlıyor. ama uykunun verdiği huzuru kimsenin vermediğini farkedince geçiyor. 12lere 1lere kadar çalışıp okulda uyumak yerine 9buçukta uyuyup okulda çalışıyorum. ve o 12lere kadar özel ders alan insanlardan öndeyim. bu yüzden -kimilerine göre- çok uyumamı (8saat(!)) fazla önemsemiyorum.
***
Bugün 6. sınıfların süper kahraman abisi oldum.
Kütüphanede test çözüyorduk,zil çaldı o ders de ders varmış kütüphanede, "kitap okuma dersi."
-Burada benim dersim var ders çalışacaksanız?
+Evet test çözeceğiz
-Ama ses yapmayın öğrencilerim kitap okuy..
+Test çözeceğiz zaten ses yapmayız.
Kadına test çözeceğimizi söylememe rağmen kadının ses yapmayın ses yapmayın tribine girmesine zaten uyuz oldum,lafını ağzına tıkadım diye o da beni sevmemiştir büyük ihtimalle ki tam bunlar olduktan sonra sınıftan biri defteri almak için kütüphaneye girdi "Defteri verir misiniz?" dedi bize o sırada kadın birden celallendi "BURADA DERS VAR GÖRMÜYOR MUSUNUZ ÖĞRENCİLERİMİN DİKKATİ DAĞILDI OLAMAZ BÖYLE ŞEY!!111!!! DIŞARI ÇIK DERHAL!!11!!!111!!11" deyince kız da sinirlendi kapıyı çarptı defteri almadan çıktı. Aradan 3 dakika geçti başka biri defteri almaya geldi. Defteri aldı gitti. Kız gitti kadın hala "BURANIN BİR KÜLTÜRÜ VAR CANIM ÖĞRENCİLERİMİN DİKKATİ DAĞILDI OLAMAZ BÖYLE ŞEY EĞİTİMLİ İNSANLAR BİRDE BUNLAR!!1!" diye hala söyleniyor benimde tabi bir dayanma noktam var "Tamam,kız defteri aldı ama şu anda burada ses yapan sizsiziniz. Biraz sessiz olur musunuz lütfen test çözüyorum dikkatimi dağıtıyorsunuz." dedim. "BURADA OTUZ ÖĞRENCİ VAR OTUZUNUN DA DİKKATİ DAĞILDI SEN BENİMLE BÖYLE KONUŞAMAZSIN TAMAM MI?" diye bağırdı. -tımım cınım- "Seninle nasıl konuşacağımız sana mı soracağım lan iyi ki bir öğretmen olmuş allah allah" demek istedim ama demedim. Diyemedim ya la.

Sonra ders bitiminde hoca çıktı çocuklar beni alkışladı. "Abi abi hocayı çok güzel bozdun süpersin!!" diye yanıma geldiler kldhglsdjfgllsdkfhjklfghjbgklf
hepsi nasıl da nefret ediyorlar öğretmenlerinden.
bu öğretmen 6.-7. sınıf öğrencilere kitap okuma dersi yapıyor. Böyle bir "kitap okuma öğretmeni"m olsa kitap okumaktan soğurdum.
biri de dedi ki "haftaya da kütüphanede olun da şu kadına ağzının payını ver biz yapamıyoruz sen yap" kjfdhgkjdf
üzüldüm ama ya,şimdi bu çocuklar sorunlu bir kadın yüzünden kitap okumaktan soğuyacak yazık.
***
Kitap fuarı gelmiş Adana'ya.  Güya indirim var. Götümün indirimi. Kitaplar hala pahalı hala pahalı. Çocuklara bedava kuran tarzı şeyler dağıtan yayınlar vardı. I see beyin yıkamak için ellerinden geleni yapan people.
***
Bu yıl dönemin başında tam anlamıyla okul forması giyen sayılı insandan biri olmama rağmen müdür yardımcısı saçıma karışıyordu. Kışlık okul forması almak yerine okul forması renginde (LACİVERT TABİKİİİ) kazak almıştım. Geçen neden okul forman yok dedi. "üzerimdeki okul forması zaten,lacivert üst gri alt" dedim. SÜPER BOZULDU ADAM. DFKJSDGHKJSDFGHKJSD Düz mantık güzel şey ama. Sonra "zaten 12.sınıfım " deyince karışmadı. o karışmayınca bokunu çıkarıp okula sivil gitmeye başladım. ALİ'YE ÖZGÜRLÜK HALELUYAAAAA
***


14 yorum:

  1. ahaha kahraman ali :D kitap okumaktan soğunmaz bence kitap okumak çok öte bişey kıçı kırık bi öğretmen bozuntusu kitap sevgisini bozamaz o sevgiyi tadan biri için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama düşünsene daha ilköğretimdesin ve böyle geçen kitap okuma derslerin var. Ben olsam ciddi anlamda soğurdum. En azından bu otoriter manyak kadını hatırlayıp kitaplara karşı hep bir önyargıyla yaklaşırdım..

      Sil
  2. AY ALİCİM ZAHMET ETTİN :)))) NEYSE YA ÖBÜYOM YANAKLARINDAN AĞZINI DA YERİM BBBBBBB

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NE ZAHMETİ CANIM ELLERİNDEN ÖPERLER YİRİM ANNENGİLE SLM BBBB

      Sil
  3. ALLAH'IM O KIZDAN BİZİM OKULDA DA VAR!!!! Geçen minibüse bindim, bu da benim gittiğim yere gidiyomuş, geldi yanıma oturdu bir de minibüste (DIRIRIRIM) açtım kitap okuyorum, kulaklığı da taktım ki rahatsız etmesin. Ama kızın hiç umrunda olmadı tabii elinde telefon çıt çıt mesaj yazıyo bir de 'ay ne sıkıcıığğğn minibüste kitap mı okunur mesajlaşsanağğğğ' dedi. 'Yapacak daha önemli bir işim var okumak gibi, tavsiye ederim.' dedim. 'Ay mesajlaşıcak kimsen mi yok kıyamaağğm veriyim numaramı konuşuruz' dedi. 'Kalsın istemez, iyiyim ben böyle. Okumaya ve müzik dinlemeye çalışıyorum' dedim. 'Ne dinliyosun ayyy demet akalının son şarkıları var mı?' dedi. (BURADA KENDİMİ KESİCEKTİM ARTIK.) Gözlerimi devirdim cevap vermedim. Bu bozuldu tabii aşlskhsjkkla. Neyse, erken uyuman iyi bir şey bence. Sabahlara kadar çalışınca ne olacak? Kafan güzel gibi oluyo. Gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İŞTE BU KIZ YÜZÜNDEN TÜRKAN DİYE BİR ŞARKI EZBERLEDİM SINIFTA SÖYLEYİP DURUYOR KAFAYI ÇILDIRTTI BANA. ÖPTÜRMEDİ TÜRKAAAN TÜRKAAAN :((:(:(:(:(((888888

      Sil
    2. Aynen aynen, açıyolar tenefüslerde 'TÜRKAAAN' diye bağırıyolar oynuyolar falan. Sınıftan nasıl kaçtığımı anlatamam. Koskoca okulda anlaşabileceğin ya da ne biliyim hiç konuşmadan müzik dinleyip kitap okuyabileceğin bir insan olmaz mı ya? Olmuyormuş.

      Sil
    3. İşte böyle zamanlarda kardeleni seviyorum ^_^

      Sil
  4. Ben henüz 8. sınıftayım. Ama şimdiden kendime uzun zamanlı bir hedef belirledim. Lisede yabancı dil seçip İngiliz Dil ve Edebiyatı okumak. (senden etkilenmedim desem yalan olur) Ben hangi liseye gittiğini sormak istiyorum. Çünkü yabancı dili olan liseler az. Umarım yüksek puanlı bir lise değildir 460'ın üstünü henüz göremedim. Yani demek istediğim memnun musun, tavsiye eder misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sekizinci sınıftayken öğretmenlerim "Bu çocuğun sayısal zzekası iyi sayısal seçer büyük ihtimalle" diyorlardı. Sonra dokuza geçtim fizik kimya geometrimi 3 getirmek için kıçımı yırttım tabiri yerindeyse. O sırada ingilizceye yöneldim zaten anadolu lisesi olunca dokuzuncu sınıfta 10 katsayısı var. O sayede kurtardım. Sonra dedim ki sayısal okuyup ömrümü çürüteceğime dil okuyup keyfime bakarım. Benim hayattaki amacım para kazanıp kariyer sahibi olmak olmadığı için sorun teşkil etmiyor. Yani dil edebiyat okuyacaksan bir yerde açlığı da göze almalısın derim :P
      Gel gelelim senin soruna,ben memnunum. Altyapım sağlam olduğu için zorlanmadım. Ama altyapısı olmayan arkadaşlarım şu anda bile hala hiç hata yapmamaları gereken yerlerde çok hata yapıyorlar. Toparlıyamıyorlar. Sayısala göre kolay bir bölüm,evet. Ama gerçekten çok özverili olman gerekiyor. Eğer diyorsan ki "ben haftada 100-200 kelimeyi rahatlıkla ezberlerim" tabi ki geç. Ama ezber yeteneğin iyi değilse ve şu anda da ingilizce konusunda sınıfından ayrılan belirgin bir yetkinliğin yoksa biraz daha düşün derim. Ben geçen seneye kadar Danişment Gazi'deydim. Sir giriyordu dersimize. Onun sayesinde bu denli ilerledim ben,adamın hakkını yemeyelim. Ama bu yıl gidiyormuş duyduğum kadarıyla. Zaten dil bölümü de doğru dürüst kalmadı adanada bilmiyorum ben başkentteyim şu anda. Ama 10-11lerde dil yok,dokuzlardan da çıkmayacak gibi duruyor. Bunu senin bizzat okullara gidip konuşman gerek sanırsam

      Sil
  5. neden en yakın arkadaşım yok diyorsun kardelen ne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaşım. yakın arkadaş ve arkadaş kavramları o kadar farklı ki.

      Sil
  6. bi yazı daha yazsana bi şey deniycem

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil