21 Nisan 2013 Pazar

Herkesi ben yendim!




Deneme sonuçları panoya asıldığındaki halim. "Okulsuzluk" (yeni uydurduğum terim) ne güzel şeymiş arkadaşlar. Evde tüm gün dinlenerek,kitap okuyarak,film izleyerek zaman geçirmek. 

Her gün sabah uyanıp spor yapıyorum,kahvaltının ardından ders çalışıyorum. Yeteri kadar çalıştıktan sonra kalan tüm zaman benim. Kitap okuyorum,film izliyorum,yemek yapıyorum bazen kek yapıyorum güzel güzel geçiriyorum zamanımı. Tam olmasını istediğim gibi. Evden çıkmadan ve istediklerimi yaparak.

Tabi sinir stres olmayınca,daha huzurlu bir ortamım olunca bu sınavlarıma da yansıyor hemen. "en birinci ben oluyorum." tabi tüm sınavlarda en birinci olmasam da en birinci olduğum sınavlar olmuyor değil. 

Her neyse,gel gelelim neler yapıyorum.
Test çözüyorum. sonra bazı aptal testlerde böyle sorular çıkıyor çılgın atıyorum. Bence hepsi aynı. Hiçbir fark görüyor musunuz? Ben göremiyorum da.

Yumurtasız kek yapmayı öğrendim. OKULU BIRAKIP PASTANE Mİ AÇSAM NAPSAM ARTIK.
Hadi buraya da tarifi yazayım da vegan,vejetaryen kardeşlerimiz görüp yaparlar belki. Aaa veganlar yapamaz ki,yoğurt var içinde. Köy yoğurdu ama!
Yumurtasız Kek Tarifi
7 kaşık robotta çekilmiş muz püresi
1 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz az sıvı yağ (zeytinyağı tercihimdir)
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
Dilediğiniz kadar kuru meyve,kuruyemiş.
Tarçın,Vanilya,Kabartma tozu
Önce muz püresi ve şekeri ardından yazdığım sırayla mazemeleri ekleyerek karışımı çırpın. Unu ekledikten sonra mikseri bir yere bırakıp kuru meyveleri ve yemişleri,tarçını,kabartma tozu ve vanilyayı koyup kaşıkla iyice karıştırın. Sonra kek kalıbına koyup önceden 150 derecede yarım saat pişirin. işte size müthiş yumurtasız kek. Hem yapımı basit hem doğaya karşı duyarlı. hadi şimdi yumurtasız kek yapma zamanı!

Birde parfüm kokusu sizce de çok rahatsız edici bir koku değil mi? Ter kokusunu parfüm kokusuna tercih ederim dediğimde neden herkes şaşırıyor hala anlamış değilim. İnsan kendi kokusunu sevmez mi ya. Ağır falan diyorsunuz da parfüm de ağır koktuğu zaman ter kokusundan daha kötü kokuyor bence. Bilemicem. 

Bak yine sinirlendim şimdi. neyse gidiyorum ben. gidiyim yani. gidiyim o zaman.

2 yorum:

  1. Pastane açmayı düşünüyorsan bende varım dostum! Konu un kurabiyeleri olunca kimse yanıma yaklaşamaz. :P Ve evet,sınav stresi yaşayan tek sen değilsin. Çok az bir zaman kaldı ve her gün bende testlerle boğuşuyorum. Çalışmak madem zorunlu,bizi kurtaracak tek şey kitaplar oluyor bu süreçte. En son Reşat Nuri Güntekin-Çalıkuşu'nu okudum. Hemde 3. kez diyebilirim -kihalabıkmadım- O değilde son olarak,bazen insanların beyinlerinde etiket olarak kazınmış şeyler oluyor...mesela yıllardır kullandığı parfüm gibi. -Üşengeçinsanınhalibaşkaoluyor- O kokuyu duyduklarında insanların aklına ilk senin geliyor olman daha da hoş bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yumurtasız pastalar yaparım diyorsan bence dükkan için para biriktirmeye başlayabiliriz.
      Çalıkuşu'nu çok küçükken zorla okuduğumdan olsa gerek bir nefretim var o kitaba karşı. Bunu aşmak için belki bir gün tekrar okurum.
      Parfüm konusuna gelecek olursak. Bence birinin parfüm kokusunu seviyorsan onu sevmiş olmuyorsun. Onun kokusu dururken neden yapay bir kokuyu sevesin ki? Hem dediğin gibi o kokuyu o olmadan da duyabilirsin. yani o koku için ona ihtiyacın yok. ama onun ter kokusu için ona ihtiyacın var. ve o kokunun hatırlattıkları daha da özel bence.

      Sil