28 Mart 2012 Çarşamba

İnsanlık için küçük benim için büyük bir savaş!

Dün dershane kaldığı yerden devam etmeye başladı. Dün aşırı yorgun olduğum için pek bir şey yazmadım zaten pek bir olayda olmadı. Ama bugün patates buruna karşı verdiğim savaşta galip geldim!

Dün sınıfa gittiğimde okuldaki sınıfımdan olan arkadaşım depresifle oturmuş sohbet ediyordu. (Allah diyen an) Kısa bir anlık yaşadığım şoktan kurtulup oturduğumuz sıraya geçtim. Ardından ders başlayınca oda yanıma geldi. Oturduk konuştuk biraz. Depresifin aşk hayatından bahsediyorlarmış. Platonik aşk hayatından. Kız muhabbeti işte bilindik. Şaşırdım ama bir anda depresifle görünce onu.

İlk ders matematikti. O adama nasıl gıcık olduğumu bir ben bilirim bir Allah bilir. Bu seferde telefonumun sıranın üstüne olmasına taktı. sıra arkadaşıma fedakar tutkal'ı gösterirken atar yaptı adam bana. Kaldır diye sonra her zaman ki vaazlarından verdi. Neymiş seneye dersinde telefonla uğraşanları dersine almıcakmışta bilmemneymişte anlattı durdu. Seneye bu adam asla ve asla giremez dersime. Dershanede olay çıkartırım ama bu adamı sokturmam derse. Şurada 2 ay kalmış zaten ondan sabrediyorum. Yoksa imkanı yok olmaz!

Bugünde yine bir ders onundu. Adamı görünce bana bir şeyler oluyor. Adamı görür görmez en arkaya geçtik pencere kenarına. Bulutları izledim derste patates burnunu görmektense. Bulutları izledim ama dersten de geri kalmadım sonuçta. Her dediğini yazdım her söylediğini dinledim. anlamadığım yeri sordum adama.

Bir bölümü anlamadım sordum hocam bunu nasıl bulduk diye adam soruyu anlatmak yerine "okulda size böyle göstermişlerdir..." diye başladı. Bende o sırada içimden "okul seni siksin" dedim. Meğersem içimden dememişim sessizce dışımdan söylemişim. Sıra arkadaşım haykırarak gülmeye başladı. O gülünce bende gülmeye başladım ama sadece gülümsedim yani sakince. O sırada patates burun bana soruyu anlatıyordu ben gülünce patates burun öndü neden gülüyorsun diye sordu. Bir şey söyledi ona gülüyorum diye kıvırdım. Sonra dedi ki "Böyle ciddiyetsizlikle kazanamazsınız sınavı" dedi. Sen misin bunu bana diyen! "KARŞINDA OKUL 3.SÜ DURUYOR ORRRRROOOSSSSSSPU ÇOCUUUUUU" diyecektim ama demedim,diyemedim. Sadece "Dersinizi dinliyorum,notumu alıyorum anlamadığım yeride soruyorum. Gülmek ciddiyetsizlik değildir sadece duyguların dışa vurumudur" dedim.

Götüne kazığı çaktım. 1-0 öne geçtim. Sonra "Okulda matematik hocanız.." diye girerken "Okulda matematik görmüyoruz." dedim gayet ciddi bir sesle. Sonra oda "ÖSYM'nin matematik görmüyoruz şıkkı yok" ama dedi. Bende "Zaten buraya gelme amacım matematiği öğrenmek. Gezintiye gelmiyorum." dedim. Ciddiyet mi istiyorsun al sana ciddiyet patates burnunu siktiğim.

Ben 2-0 öne geçmişken bozula bozula bir hal oldu "Yeni gençlik edebiyatla çok ilgili." dedi. Burada ağzımın laf yaptığını kastetti sanırım. Normalde olsa bunları söyleyemezdim. Nefret insanın hızlı düşünmesini sağlıyor sanırım. Bunu farkettim. O sözünü tamamlayınca "Evet hocam hayat matematikten ibaret değil. Okumakta gerek." dedikten sonra duymamazlıktan geldi. Derse devam etti. İnsanlık için küçük,benim için büyük ama Patates buruna verdiğim savaşı kazandım! Vinnıııııııırrr izzzzz ALİ!!!!!!11!1

13 yorum:

  1. Vayyy okul 3.Sü ha? Lise kaca gidiyosun?

    YanıtlaSil
  2. Seni tanimiyorum ama galiba seni sevdim ayni sehirde yasasaydik kesinlikle iyi arkadas olurduk.boyle birini bulmak ozellikle benim yasadigim yerde cok zor. Kitap okumayi amelelik olarak anliyorlar neyse..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman bıraksana onlar asıl amele. Sen kitaplarından kopma. Onlar kültürsüzlükleriyle kalsınlar.

      Sil
  3. Zaten oyle yapiyorum ama okudugum kitaplari birileriyle tartisamamak,kitabi bitirince o yureginde kalan tadi paylasamamk gercekten cok uzucu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbet er ya da geç o ortamdan kurtulacaksın. Eğer adınla gelirsen her ne kadar karşılıklı olmasa da seninle bu konu hakkında konuşabiliriz. Tabi sana kalmış..

      Sil
  4. Yine ben :) adim Busra. Bende seninle konusmayi isterim. Twitterdan ya da facebooktan konusabiliriz soyadim Tülkay eklenek ya da followlamak istersen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebook linkini atarsan eğer?

      Sil
    2. Ben niye dusunemedim bunu acabaa? Ama telefondan giriyorum o yuzden olmuyo sanirim aslinda kopyalayabiliyorum linki ama yapistiramiyorum nedenini anlayabilmis degilim.

      Sil
    3. Sen linki at ben seni ekliyim

      Sil
  5. Hisstt. Atmicak misin linki??

    YanıtlaSil
  6. Ya atamiyorum telefondan oldugu icin sen ekle o zamn soyadimi soyledim zaten o isimde profil fotografi olan profil benim digerleri gercek deil zaten

    YanıtlaSil