31 Mart 2012 Cumartesi

Mutluluk bulutlarda gizli.

Bulutlar baharın vazgeçilmezi olarak sabah penceremi tıklatarak uyandırdılar beni. Önce onlara günaydın dedim. Ardından uyanıp üstümü giyindim. Malum bugün speaking kursu var.

Güzelce kahvaltımı yapıp çıktım evden. Zaz dinlerken otobüsü bekledim. Otobüse binince Coldplay'in Parachutes albümünü dinlerken kitap okumaya başladım. Kafamı kaldırdığımda inmem gereken durağa varmıştı otobüs.

Smsim dün gece bitti. Kontörüm olmadığı için sms yapamadım. "Neyse zaten yarın kursa giderken elbet bir market görürüm,yüklerim" diye düşündüm. İndim Groseri'ye girdim. Kredi kartı olmadan nakit yükleyişlerde 20 liraya yüklüyorlarmış. BİM böyle mi? 7lira yüklüyordum ne güzel. Bu çevrede de BİM yok ki yükleyelim.

Karşıdan karşıya geçip kursa doğru yürürken BİM olsaydı da yükleseydim. Zaten kursta sıkılıyorum. Derken bir baktım karşı köşebaşında BİM tabelası. İmana geldim bir anda. Bim'in allahla bir bağlantısı var. Ya da ben erdim,bilmiyorum.

Ardından kursa geçtim. Dişlek hatun gelmedi derse bugün. Yoktu yani. Bekledim. Gelmedi . Yok yani sıkıcı geçti bu yüzden kurs. Tam otobüse bindiğimde Merve aradı. Dün görüşme planı yapmıştık zaten. Buluşacağımız yerde indim bende otobüsten. Onu beklerken bulutları izledim.

Bulutları izlemek benim için terapi yöntemi. Herkes simsiyah yollara bakarken mavi gökyüzünün farkında olmak.. Huzur.

O sırada meteorolojinin günün belirli saatlerinde arkalarında sahte bulutlar bırakarak gökyüzünde süzülen uçağını gördüm. Bulutların içinden geçiyordu. Bulutların yanındaydı!

Tamda bu olayı yaşamıştık dün Kardelen'le beden dersinde. Birlikte bulutları izlerken bir uçak geçti. Sanki biraz daha yükselse bulutlara değecekmiş gibiydi. İlerledikçe bulutlara yaklaşıyor gibiydi ama bulutların yanına geldiğinde içinden geçmedi. Trollendik bir nevi. Dünya küre olduğu için bize Düz giderse bulutların içinden geçecekmiş gibi geldiğini farkettik. Güldük. O çok yüksekten uçan uçağı gördüğümde de bu olay aklıma geldi. Demek ki istersek oluyormuş eheheh.

Ardından Merve'yle görüştük. Nicknamelerimden kaynaklı olarak waffle yedik. İlk waffleını yemiş oldu mervede benim sayemde. Wafflelarımızı yedik sahafa gittik ardından. Savaş ve Barış'ın çok eski bir basımını buldum. O kadar eski ki üstünde Harp ve Sulh yazıyor. 1975 yılında basılmış. Kim bilir kimler okudu onu 35 yıla yakın bir sürede. Sonra dün Kardelen'in sahafa gidersen al dediği rus bir yazarın kitabını aldım. Oda 1970 yılında yazılmış. Annemden 3 yaş büyük.

Eski kitapların kokusunu içime çektim uzun uzun. Buram buram yaşanmışlık kokuyordu. Belkide bu yüzden seviyoruz kitap kokusunu. İçinde en özel yaşanmışlıkları anlattığı için. İçinde herkes kendine ait bir şeyler bulduğu için..Kitaplarımı sevdim. Evladım oldular daha ilk günden. Odamın en güzel yerine koydum bile içinde yılları barındıran,kokusu mutlu eden kitaplarımı.

Merve de bulutları seviyormuş. Onunla da yolda yürürken izledik uzun uzun bulutları. Çünkü bulutlar çok güzel. Bulutlar.. Kafayı bulutlarla bozduğumu düşünüyorum bazen.

Ama ne zaman mutlu olmak istesem bulutlara bakmam yetiyor. Ve ben böyle mutluyum.

6 yorum:

  1. kimine yağmur hüzün demekse de ben de yagmur yagınca mutlu oluyorum. tuhafız alicim ya. böyle kabul etsinler. :)

    YanıtlaSil
  2. ilk paragrafta dayanamayarak ilk yorumu yazmıştım. bu da son yorumum: ali sınavda bana başarılar dile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da yağmur kasvetli gelir hep. Evden çıkmam istemem. Biraz daha hüzünlü olurum. Farklıyız selnurum gerçekten. Başarılar sana yarın ki sınavda. Dualarım seninle eheh.

      Sil
  3. Yazın bahçemizdeki salıncağa uzanıp kafamı yukarı kaldırıyorum.Bakıyorum bulutlar çok güzel.Sonra çevremdekilere bakıyorum,hepsi bulutlardan bi'haber.Sinirleniyorum.Üzülüyorum.Sonra müzik dinlerken senin blog'una,tumblr hesabına giriyorum.Bulutları çok sevdiğini görüyorum ve yalnız olmadığımı anlıyorum.Bulutlar çok güzel.Hayal kurmak için harika bir ortam.Ve Onlardan bi'haber insanların varlığını hissetmek...Tarifi yok.Yaşamamanı öneriyorum.Bulutlara bakıp kendi kitabımı yazdığımı hayal ediyorum. Defter başına geçince,siliyo bütün kitap aklımdan.Diyorum ki,bulutlar ilham verici.Huzurlu.İnşallah bunun hepsini okuyorsundur Ali. Zira,okumazsan çok üzülürüm.Ve son olarak,profillerin bulutlardan sonra huzur kaynağım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu yorumda benim için bulutlardan sonra huzur kaynağı. Umarım bir gün birlikte bulutları izleriz,kimsenin yukarı bakmadığı bir yerde. :)

      Sil