28 Nisan 2012 Cumartesi

Asıl yalnızlık güneşli bir cumartesiyi evde geçirmek.

Sıradan bir Cumartesiydi benim için. Sadece dışarı çıkma planım yoktu. Pazar gününü evde geçirmek ne kadar tembellik ve mutluluksa cumartesiyi evde geçirmek o kadar yalnızlık olmuştur gözümde.

İşte yine yalnızlığımın tokat gibi yüzüme çarptığı Cumartesilerden birindeyiz. Ev ahali sabahtan işine,dershanesine gitmiş. Bense onlar tümden çıktıktan yarım saat sonra uyandım. Annem masaya not bırakmış. "Yemek yok istediğini yapıp yiyebilirsin." Dolaba bakıyorum,pazar alışverişi yarın yapılacağı için yiyecek bir şey bulamadım. "Zaten aç değildim." diyerekten odama gidip kitap okudum. Baya dalıyorum kitaba öğleni buldu kitabı bırakmam.

Hala yemek yemediğim için içimdeki canavar bağırıp duruyordu "Açıııım hadi artık bir şeyler yeee!!" diye. Dolaba tekrar gittim. Domates aradım ama yok. Erzak dolabında makarna aradım yok. En azından iki yumurta kırayım diyorum yok. Sanki bütün yoklar bugünün üzerinde toplanmış gibi hiçbir şey yok!

Sinirlendim hiçbir şeyin olmadığını görünce. Dolabıma gidip "1-2 kere giyinilmiş ama temiz" bölümünden pantolonumu ve rastgele bir t-shirt alıp giyinip ayakkabılarımı sadece ayağıma geçirip çıktım dışarı.

Önce bakkal hasan amcaya gittim. Marketlerin inadına kapanmamış bakkal hasan amcaya. Markete gitmek yerine oradan alışveriş yapmayı seviyorum, ne kasiyerler gibi suratsız ne de marketler kadar soğuk. Ne zaman gitsem gülümsemeyle karşılar 2 dakikaya kocaman bir sohbet sığdırır. Bu bile oradan alışveriş yapmam için yeterli bir sebep.

Mantar,domates,makarnayı alıp eve döndüm. Makarnayı haşlarken domates ve mantarları hazırladım ki bir baktım yağ yok! Sonra annemin yazdığı notu sorguladım. Acaba "İstediğini yapabilirsin" derken neyi kastetmişti. Kendi kolumu kemirmemi söylüyordu sanırım notta. Yağ bile yok. Sinirden deliye döndüm.

En azından margarin var! diye avuttum kendimi. Hemen margarinle salçayı kavurdum. Üzerine domates ve mantarları attım. Hazırladım makarnayı. Neyse ki günün kötü başlangıcı yaptığım güzel makarnayla son buldu.

Ama yine yalnızdım. Güneşli bir cumartesinin tamamını duvarlar arasında tek başıma geçirmiştim. Kafama balyozla vuruyordu yalnızlığım,ellerimi kollarımı bağlamışken.

15 yorum:

  1. Biz ergenler yalnızlık için doğmuşuz. Ya da sadece bir kısmımız. Benim yaptığımı yapabilirsin. Bir miktar para al. Sonra alışveriş merkezlerindeki mağzalarda uyuz yapışık danışman kızları uyuz edebilirsin. Sonra,dışarıda tıkınabilirsin. Bir kaç kitapçıya bakınabilirsin. Kütüpaneye gidebilirsin. Aslında cumartesi,bence kendine vakit ayırmak için iyi bir gün. Yalnızlık,aslına bakarsan. Bazen iyi bir şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gözünü seveyim. Ne güzel dedin öyle.

      Sil
    2. İşte malum adanada oturuyorum ve bunları için sınırlı yer var. Oralara gide gide zaten yolları eskittik. Yalnız başıma yapmak da sıktı doğrusu biraz. Yalnız dışarı çıkmak. Ne bileyim çok önemli olmadıktan sonra gerek yokmuş gibi.. Bugün kendime değil yalnızlığıma vakit ayırdım ben işte..

      Sil
  2. Ali,kız olsan sana bir manikür ısmarlardım. :D Çok zevkli olurdu. :D Ama,sana bir maç sözü verebilirim. Ama voleybol. :D İstanbul'a gelirsen. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badminton sözü versen? Çünkü ne futbolla ne voleybolla alakam var :D Elbet bir gün istanbul'a da gelirim tabi :D

      Sil
    2. Badminton olur olur. Ama öğretirsen. :D İstanbul'da gezecek çoğ yer var. :D Trafiğini boşver de. Yürümek lazım burada. :D

      Sil
  3. Beton mikserlerinden cok korkuyorum. Gördüğümde deli gibi kaçıyorum.Eğer sıkılıyorsan,beraber inşaat alanlarındaki beton mikserlerinden kaçabiliriz. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eneee çok yaratıcı bu fikir ve hayır diyemem sanırım böyle yaratıcı bir fikire. Beton mikserlerinden kaçalım huhuuuuuuu :D !

      Sil
    2. Huhuu.İnsanlar bize garip garip baksın. Çok eğlenelim. Yüppi. :D

      Sil
    3. bana uyar eheheheh :D

      Sil
    4. Beton mikserlerinden kaçtıktan sonra bir parka gidebiliriz.Çimenlere uzanıp bulutları izleriz.Müzik dinleriz.Kart ergen sesimizle şarkı söyleriz. Sonra da Fırat okuruz. :D

      Sil
  4. evdeki kahve-kitap ikilisini, sabahın 7sinde kalkıp dershaneye gitmeye tercih ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve kitap ikilisi diye bir şey olmadığını kışın çok iyi anladım sevgili Adsız. Tamamen ergen uydurması ! Ya kahve vardır ya kitap.

      Sil
  5. Bloğunuz paylaşımlar yönünden çok zengin ve kullanılabilir. Galvaniz çöp konteyner firması olarak teşekkür eder ve paylaşımlarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil