17 Eylül 2012 Pazartesi

Merhaba okulun ilk günü,merhaba yeni okul.

Buraya "Yeni arkadaşlıklar yeni okul yeni sınıf :):):):):9." diye gelmek isterdim ama maalesef ki öyle olmadı. Yani oldu da ":):):):" bölümü olmadı. Yeni arkadaşlar -_-" oldu.

Hem birlikte gideriz hem onların evi bizden daha yakın diye dün Kardelen'lerde kaldım (Kardelen'le birlikte değiştirdik okulumuzu). 
Okula saat 8.15te gidip 9.30a kadar bekledik. 9 buçuktan sonra ne olduğunu bence yapanların da anlamadığı konuşma yapıldı. Ondan sonra birinci sınıfların (Bildiğimiz 1, dokuzuncu sınıf olan değil) sınıflara geçme törenleri yapıldı. Bizi de konferans salonuna aldılar. Bir konuşma daha yaptılar. Her zamanki bildiğimiz konuşmalar işte. Eğitimi bilim eşliğinde Atatürk ilke inkılapları dahilinde çağdaş modern kültürlü bireyler temalı konuşma. Konuşmadan sonra sınıflarımıza çıktık. İlk dersimiz Edebiyattı. Birde yeni bir yönetmelik gelmiş okullara sanırım ya da öğretmen eksikliğinden bunu uyguluyorlar; biz TM'lerle birleşip görüyoruz Edebiyat,Coğrafya gibi dersleri. Ona canım sıkılmadı değil. Bize LYS'de yaramayacak derste ne işimiz var bizim. Hadi coğrafya YGS için tamam da edebiyat? 

"Hadi neyse edebiyatı severim,işleriz güzel geçer zaten Cumhuriyet dönemi" kafasıyla kendimi avutarak sınıfa girdim. Ders olağan şekliyle gidiyordu ki konu yazılılara geldi. Edebiyat işlediğimiz;hatta TMlerle işlediğimiz yetmezmiş gibi birde edebiyat yazılıları da ortak olacakmış. Sınavda işime yaramayacak derse neden çalışayım ki? Banane. Sınav döneminde "Edebiyatta görelim kültür" mantığıyla hareket edemem ben ki zaten edebiyatla ilgili biriyim. Bunun için ayrıca ders olarak görmeme gerek yok. Bende hocaya "Hocam biz zaten LYS'de çözmeyeceğimize göre yazılılarımızda anlam sorsanız yani daha doğrusu YGS denemesi şeklinde olursa hem biz angarya yazılıya girmemiş oluruz hem de yararı olur" dedim. 

ŞİMDİ SORARIM SİZE BU CÜMLEDE ÇOK BİLMİŞLİK VAR MI?

Adam döndü bana dedi ki "Sen kaç yıldır çalışıyorsun?" "Çalışmak?" diye kaldım ne demek istediğini anlamaya çalışıyorum. "Okulda çalışmak yani" dedi. Hala anlamıyorum "Ayağa kalk" dedi. Kalktım. "Burada öğretmen benim, 20 yıldır bu işteyim sen benden daha mı iyi bileceksin" dedi. "Sadece bir öneri sundum size" dedim. "Önerini isteyen oldu mu? En nefret ettiğim öğrenci tipi çok bilmiş" dedi. O sırada ben de oturdum. "Ben sana otur dedim mi?" dedi. 
LAN SİKERİM SENİ DE OTUR DEMENİ DE! REZİL ETTİN BİR ŞEY DEDİM DİYE. OTURURUM KALKARIM SANA MI SORCAM?! SANA ÜNİVERSİTE DİPLOMASI VEREN ÜNİVERSİTENİN REKTÖRÜNÜ -SANSÜR- diyemedim ya la. Tekrar kalktım. Dilcilerden birine "Sen geçen seneki dilcilerin sınavları nasıl oluyor hiç sordun mu?" dedi hayır,dedi çocuk. Bu sordu mu, dedi. Tekrar hayır dedi. Adam da "Zaten öyle yapıyorum 40 soru tam ygs formatında oluyor" dedi. Madem öyle yapıyorsun niye beni böyle aşağılamaya çalıştın kişiliksiz. Madem öyle yapıyorsun niye aynı sınav olacak dedin ironisini siktiğim.

Dersin sonuna doğru tekrar bana döndü "Seni de aşağıladım evet iğneleyici konuştum çünkü seçtiğin "angarya" kelimesinden dolayı,eğer siz benim dersimi angarya olarak görüyorsanız benim de sizi angarya olarak görmem gerek ama dil sınıfları benim en sevdiğim sınıflardır" dedi. Böyle dedi çünkü söylediklerimi kulağıyla değil götüyle dinlemiş. Ben dersiniz çok gereksiz demişim gibi muamele yaptı. Bende siz beni anlamadınız dedim. Adam da aklı sıra espri yaptı "Yok ben çok iyi anladım paragrafta anlam sorularında full yapardım" dedi. Baktım uzatmaya devam ediyor "Tamam. Özür dilerim" dedim. Özür dilerim diye söylenir "İstediğin buydu tartışmanın başından beri oldu mu" diye anlaşılır. Umarım anlaışlmıştır. O da "Ben öğrencilerimi böyle ara sıra aşağılarım sana özel bir şey değil,bende değerinde değişmedi" dedi. Sorun değil, dedim. Sanki değişse çok sikimde olacak. Edebiyatçı beni sevmiyo yhaaa :(((888

Kaç yaşına gelmiş ama kişiliğini hala oturtamamış,egosunu kendinin yarısı kadar olan öğrencilerini aşağılayarak tatmin eden bir öğretmen. Canım sen 20 yıl çalışmışsın öğretmen olarak ama adam olamamışsın. Tamam angarya sözcüğünde hatalı olabilirdim ama sen bana böyle aşağılayıcı tavırla gelmek yerine "Angarya yanlış sözcük,zaten geçen senelerde de sınavları öyle yapıyordum" deyip geçebilirdin. İnsanları küçük düşürmek seni yüceltmez tam tersine o küçük gördüklerinden daha alçak bir noktaya düşürür. 20 yıllık öğretmenlik,yaklaşık 40 yıllık insanlık(!) hayatında bunun farkına varamamış olman acı. Ayrıca kaç yaşına gelmişsin insanlara "Bu" diye hitap edilmeyeceğini öğrenememişsin hemde Türkçe öğretmenisin. Ben bunu 5-6 yaşındayken öğrenmiştim. İş yaşta ya da çalışma yılında bitmiyormuş demek. Kişilikte bitiyormuş. 

Bu kibir tüm edebiyat öğretmenlerinde mi var, anlamıyorum. Tamam edebiyat fakültesi bitirdiniz tamam 4 yılda sayısız edebi eser okudunuz tamam kültürlüsünüz tamam aydınsız TAMAM SİZSİNİZ TAMAM. Bu eğer insana küçümseme yetisi veriyorsa bende her önüme geleni küçük düşüreyim. Aşın bu mantığı lütfen. Tek kitap okuyan siz değilsiniz,bu ilgi meselesi. Çoğunluk sevmiyor,okumuyor diye herkesi bu kıstasa göre değerlendiremezsiniz. Neyse.

Sorunlu edebiyat dersinden sonra dersimiz coğrafyaydı. Yine TMlerle. Çıkmış YGS coğrafya sorularını çözdük. Kadın çözmek için çabaladı daha doğrusu. Ne kadar geveze bir sınıf. kadın bir şeyler anlatmaya çalışıyor kızın biri oradan "Bunun üstünde niye bu kadar durdunuz ki yani herkes biliyor zaten" diyor. Kadın kızmıyor diye kadını çileden çıkardılar. Üzüldüm doğrusu kadına, yazık yani. Tamam sen orada paranla okuyor olabilirsin ama bu sana sınıfta bağırma çağırma veya dersi bölme hakkı vermez ki. Dinlemek istemiyorsan sıkıldıysan koy kafanı sıraya uyu. Öğretmene yaptıklarından ben rahatsız oldum doğrusu. Neyse ki zil çaldı öğle arasına girdik.

Öğle arasındaysa Kardelen'i de alıp bahçenin en sakin yerinde çöktük yere kitap okuduk. O sırada coğrafyacı geldi "Oy ben size kurban olurum. İsterseniz öğle aralarında benim sınıfıma gidin kapıyı da içten kilitlersiniz orada rahat rahat kitap okur ders çalışırsınız" dedi. Ben zaten kadına hem üzülmüş hemde sevmiştim ki daha çok sevdim. Yarından itibaren artık öğle aralarında rahat rahat kitap okuyabileceğimiz bir sınıfımız var. Mutluyum!

İlk günüm böyle geçti. Dil sınıfı olarak 6 kişiyiz. Bu da demek oluyor ki haftanın yarısı 6 kişilik sınıfla ders işliyor olacağız. Dil sınıfındaki öğrencileri sevdim. Zaten ben ve Kardelen ikimiz öteki 4lünün de üçünü tanıyorum "kendi sınıf"ım olan sınıfa alışma evresini es geçtik gitti. bakalım öteki günlerim nasıl geçecek.

10 yorum:

  1. Profil resminde kendi fotoğrafın var, edebiyat hocan bulmasın seni, yani koskoca üniversitede benim hocam blogumu bulmuşsa, edebiyatla ilgilenen adam da bence burayı bulabilir, o yüzden orospu çocuğu falan deme bence asadsdsfg.:D

    Ayrıca evet haklısın gayet egoistmiş, benim bir edebiyat hocam vardı, candı can.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HEMEN SANSÜRÜ BASIYORUM :D

      Benim hiç öyle can olan edebiyat hocam olmadı. Acılı emrah mode on :(

      Sil
  2. Bir ara bloguma damlar mısın, seni ilgilendiren bir şey var, öyle bloggerlar arası geyik magazin gibi bişi :)
    Rahatsız olursan kaldırabilirim.:)

    YanıtlaSil
  3. biraz konuyla alakasız ama yardımcı olursn en azından sevap pointlerin artabilir, ben de y. dil bölümündeyim ama lys ygs'de hangi sınavları vermem gerektiğini bilmiyorum bir açıklar mısın? ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YGS tüm lise öğrencileri için ortak. Ne kadar iyi yaparsan o kadar + puan. Tabi öncelik sırası Türkçe-Sosyal-Matematik-Fen. LYS'De 80 soru ingilizce.

      Sil
    2. çoook teşekkür ederim :)

      Sil
  4. sen hala danişment gazide misin? yani anlayamadıgım şeyler var dershanede mi tmcilerle misin yoksa okulda mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni okul dediğime göre,okul değiştirdim demektir.. Dershanede değil okulda tm sınıfıyla birlikteydik ama artık onda da ayrıldık

      Sil
  5. peki hangi kolejdesin ve neden okul degiştirme ihtiyacı duydunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkent'teyim. Böylesi benim için daha iyi oldu. Eski okulumda sürekli stres,sevmediğim insanlarla aynı sınıfı paylaşma vs. vs. burada hiç kimseyle samimiyet kurmadım zaten yakın bir arkadaşımla geçtik birine gerek de duymuyorum o yüzden. Ayrıca son sene biraz daha esnek bir okula geçmek mantıklı geldi.

      Sil