4 Ocak 2012 Çarşamba

İzmir'de yaşamalıydım.

Her insanın içinde bir İstanbul Aşkı vardır. Şiirler,şarkılar hep İstanbul’a yazılır. Tarihi açıdan da bütün büyük dünya devletleri İstanbul’u fethetmek için savaşmışlar. İdeolojik açıdan bakarsakta neredeyse 3 kıtayı birbirine bağlıyor olabilir. Ama bir izmir değil.
Ben İstanbul’u hiç sevemedim. İstanbul denilince aklıma gürültü,trafik,kalabalık geliyor. Bana göre bir yer değil İstanbul. Çoğu kişininde neden bu kadar kalabalık bir şehri sevdiği hâlâ aklımda büyük bir soru işareti.
Benim yaşamam gereken şehir İzmir. İzmir’de olmalıyım ben. Sakin,huzurlu,deniz kenarında..
Geçen hafta İnkılap dersinde Konumuz İzmir’in İşgalini işliyorduk. Konunun yanına bu fotoğrafı koymuşlardı. Fotoğrafı görmemle gözlerimin yaşarması bir oldu. İzmir işgal edilemezdi. Hoca anlatmaya başlayınca sinirlerime yenik düştüm birden ağlamaya başladım. Benim hayallerimin şehri işgal edilemezdi. Aradan 90-100 yıl geçmiş olmasına rağmen çok etkiledi bu olay beni..
Düşünsenize bir gün uyanıyorsunuz ve böyle bir haberle karşı karşıyasınız. tüyler ürpertici.
Geçende yakın bir arkadaşımla konuşuyorduk. Üniversiteyi İzmir’de okumayı düşündüğümü söyledim.
Sen zaten İzmir’li olmalıydın. İzmir’e o kadar çok benziyorsun ki.. Bir gün neşeli,bir gün puslu ama hep sakin.. Zaman zaman sinirli bazen çok yoğun,gününe göre durgun.. İzmirin kordonunda sabah yürüyüşleri yaparak veya bulutsuz güneşli bir sonbahar günü güneşin batışını izleyerek yaşlanmalısın.
dedikten sonra gözlerim nasıl yaşardı anlatamam.

  • Herkes İstanbul’u sevebilir ama bir İzmir değil.

3 yorum:

  1. İzmir'e kaçmak bir insanın hayalleri arasındaki en güzel şey olmalı! :)

    YanıtlaSil
  2. Son 1 buçuk yıl. Bekle beni İzmir eheheh :D

    YanıtlaSil