26 Ocak 2012 Perşembe

Allah Gelecek.

Teyzem önermişti yazın "Allah Gelecek diye bir film var izle bak seversin" diye. 15 tatilde filmlere iyice sardığım için ve zaten adı ilgimi çektiğinden oturup izleyeyim dedim. Sanırım İran yapımı ya da başka bir Arap ülkesi. Arapça konuşuyorlardı filmde.
Filmin konusuna gelecek olursak annesi hasta olan iki küçük kardeş var. Biri kız biri erkek. Erkeğin adı Muhsin ama kızın adını anlayamadım. Anneleri çok hasta ve ameliyat olması gerekiyor. Babası şehre gidiyor gerekli parayı bulmak için. Çocuklar annesi ve anneanneleriyle birlikte evde kalıyorlar. Anneannesi her zaman "Allahtan umut kesilmez, Allah her şeyin en iyisini bilir." gibi şeyler söylüyor çocuklara. Annelerinin iyileşmesi için dua etmelerinin gerektiğini; Allah'ın her şeyi bildiğini gördüğünü duyduğunu...
Ardından Muhsin pul alıyor bakkaldan. Evlerinde gizli gizli mektup yazarken kardeşi giriyor içeriye. "Ne yapıyorsun" diye soruyor. Mektup yazdığını söylüyor Muhsin. Kime diye sorduğunda kız kardeşi Allah'a diyor. 
"Biz iki kardeşiz,annemizin ameliyat olması gerek ama yeterli paramız yok. Anneannem hep senden bahsediyor bize. Senin çok iyi biri olduğunu senden başka kimsenin yardım edemeyeceğini. Lütfen annemin iyileşmesi için yeterli parayı gönder. Çünkü biz seni çok seviyoruz" gibi bir mektup yazıyorlar. Alıcıya Allah yazıp posta kutusuna atıyorlar. 
Postaneye gidiyor zarflar ayrılırken postanede çalışan kadın zarfı alıyor. Üzerinde adres yazmayınca açıyor mektubu okumaya başlıyor. Kadın okuduktan sonra ağlıyor. Bütün çalışanlar yanına geliyorlar kadın anlatıyor. İki küçük çocuğun anneleri için Allah'a mektup yazdığını. 
Ardından postane çalışanları yaşadıkları yeri bulup, aralarında para toplayıp kadını ameliyat ettiriyorlar. Kadın iyileşiyor. 
Benim hoşuma gitti film. Çocukların Allah'a mektup yazması. O mektubu kadının açması. Onlara yardımın iletilmesi.. Duygulandırdı. 

3 yorum:

  1. Ӏ аll thе time used to
    study piece of writing in news papers but now as I
    am a user of net ѕo from now I am uѕіng net for
    content, thanks to web.

    my pаge :: seopressor version5

    YanıtlaSil
  2. bende izlemek istiyorum ama filmi bulamıyrum nasıl bulabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.shiatv.net/view_video.php?viewkey=71379e0af1cd15197a96 şöyle ingilizce altyazılı verebilirim filmin linkini

      Sil