20 Şubat 2012 Pazartesi

Bugün eleştireceğim konu eğitim sistemi değil,okul idaresinin ihmalkarlığı.

10.sınıfta Dil Bölümünü seçtiğimizde alanlar kalkacak seçmeli ders getirilecek diye bir hengame çıktı. Zorunlu olarak görmemiz gereken dersler dışında alana uygun dersler seçtirildi müdür yardımcıları tarafından. Daha doğrusu formalite bir seçim yaptırıldı. Bize de seçmeli olarak Coğrafya,Tarih seçtirildi.

Bütün bu dersleri seçmesek dahi bizim zorunlu görmemiz gereken derslerde vardı. Yani 2 saat tarih, 2 saat seçmeli tarih 2 Coğrafya 2 seçmeli coğrafya oldu. Zaten 10.sınıf tarih coğrafya dil anlatım gibi derslerin konuları ağır olmadığı için geniş geniş işledik bizde.  O zaman işimize gelmedi değil doğrusu.

İşimize geldi gelmesine. Ama bizim 12.Sınıfın sonunda gireceğimiz bir YGS var. Dil bölümünde %15Türkçe, %9 sosyal, %6 matematik, %5se fen etki ediyor. Feni de bölecek olursak fizik kimya biyolojinin kat sayısı 1,5 falan yapıyor. Böyle bir durum içerisinde bu yıl ki seçmeli derslerimiz "Fizik,Biyoloji,Astronomi ve Uzay bilimleri." En son 9.sınıfta matematik gördük. Ve bundan 1 yıl sonra gireceğimiz bir sınavda 40 soruluk matematik testi çözmemiz bekleniyor.

Hadi fizik ve biyoloji koymalarını "%1 bile etkilese,etkiliyor sonuçta." diyerek açıklayabilirler. Ama Astronomi nedir ya? Açıklaması var mı bu dersin? Ne YGS'de var ne bir bok. Birde bundan iki sınav oluyoruz biz. Böyle saçma salak dersler koyana kadar matematik görseydik iki saat belkide YGS'de daha iyi yapabiliriz. Bunu konuştukta müdür yardımcılarıyla.

Tamamen bizim ihmalkarlığımız diye açıkladılar. Bu ihmal yüzünden biz kaç kişinin gerisine geçeceğiz farkında değiller anlaşılan. Sonra işte düzeltelim gibisinden şeyler dedik. Ama olmuyormuş. Matematik öğretmenlerinin ders boşlukları yokmuş. Fizikçiyle konuştuk bu konuyu ilk zamanlarda "Bu yıl fizik hocalarının çok boş dersi vardı o yüzden astronomi ve fizik dersi görüyorsunuz." dedi.

Okulun kazandırma oranı Sayısalda %60  Eşit ağırlıkta%80 Dilde%100ken hala okuldaki dil sınıfına önem verilmiyor. Önem verilmediği gibi ihmal ediliyor. Geriye kalan dersler,köpeğin önüne verilen artık yemekler gibi önümüze atılıyor. İhmalkar davranılıyor. Tamam dil bölümü sayılsala göre kolay olabilir ama her alanın kendine göre zorluğu var. Ama bunlar hiç düşünülmüyor. Böyle düşük seviyede ihmalkar bir eğitim sisteminde dilde %100 başarı bekliyorlar. Ve ben eğitim sisteminden çok okul idaresinden nefret ediyorum. Eğitim sistemine girecek olsak ohoo çıkamayız işin içinden zaten.

5 yorum:

  1. bende dil bölümündeyim ve mat1den hiç bişey aklımda kalmamış nerdeyse bi bok bilmiyom o konuda bu senede yoktu matematik ama neyseki son sınıf var onuda idareye zorla koydurttuk :/ dilekçe yazın bence sınıfça u.u

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama seneye ders işlemicez ki. Okula bile yarım dönem gidicez. Bu yıl bütün YGS derlerini bitirmemiz gerek. Seneye sadece test çözecez yani.. Zaten bu olaydan sonra matematik koyacaklar seneye ama iş işten geçmiş olacak..

      Sil
    2. biliyorum ama benim için sorun yok yarım dönem gelsemde zaten dershaneyle toparlamaya çalışıyorum hayırlısı olsun

      Sil