10 Aralık 2011 Cumartesi

En popi Namık Kemal.

Her cumartesi olduğu gibi, Ayşenur ve Kardelen'le bir güzel İngilizce dersine girdik. O mu bize girdi biz mi ona tartışılır tabi ki. 
Malum 2. yazılılar başlıyor. Edebiyatımın çok iyi olduğu söylenemez. E yanımda Ayşenur gibi bu kadar edebiyatla ilgili bir kız olunca yapıştım edebiyat çalıştır diye. Anlattı sağolsun. Çok severim Ayşenur'u. Hayatımda bu kadar sevilesi insan tanımadım. Bu kadar gülen,gülümsemesiyle insanları gülümseten kişiliktir kendisi..
Oturduk Tanzimat dönemine çalışıyoruz. Anlatıyor işte ilk özel gazete ilk edebi roman diye.. Şinasiyi anlatmaya başladı. Yeniliklerin öncüsüdür demesiyle benim aklıma öncü vitaminler (Pro vitaminler) geldi. Pro-Şinasi dedim. Ayşenur baktı baktı.. Sonra bir daha baktı.. Bakışlarında "dünyanı sikeyim liseli" bakışları vardı. 
Neyse devam ediyoruz ilk dönem yazarları bitti. Ben de dedim ki aslında en popi Namık Kemal. Zaten Ziya Paşa'yıda popi yapan Namık Kemal'in ona karşı yazdığı eleştri kitabı. Ahmet Mithat Efendi'de çok post atıyor diye popi olmuş zaten. Yoksa yazmayı bilmiyor ama durmadan yazdığı için. Bunu duyan Ayşe'nin anakartının yandığını,kısa devre yaptığını farkettim. En son "İstanbul Feymi Namık" dediğimi hatırlıyorum da Ayşe ders anlatmayı bıraktı.......
Böyle popili popisiz bir Edebiyat dersinden sonra kalktım eve gidiyorum. Bindim metroya açtım müziğimi binen insanlara bakıyorum,hepsine hayatlar biçiyorum kendi kafamda. Bunun ailesiyle sorunu vardır bu sevgilisinden ayrılmıştır vesaire vesaire. En çokta kalabalık yerlerde insanlara hayatlar biçmeyi seviyorum. Hiç tanımadığım insanlara türlü türlü yaşamlar veriyorum. Bir nevi toplu taşıma araçlarında oynadığım çocukça bir oyun gibi.. 
İndim metrodan canım nasıl çikolatalı şekerli bir şeyler çekiyor. Doğruca A-101'e girdim. Bim'in olmadığı yerde A-101e Abdurrahman Çelebi derler misali. Baktım hiçbir şey çekmedi beni. Çokokrem ve nutellanın olduğu bölüme geldim. Nutella indirime girmiş. 5.85'ten 4.75 düşmüş sudan ucuz(!). Birde kırmızı kutulu halk kahramanı çokokreme baktım.. 500gram çokokrem'le 400gram nutella aynı fiyat olmuş. Çokokreme elim gitti ama dedim siktir et parayı al nutellayı.
Almaz olaydım. Nasıl pişman oldum belli değil. İki kaşıkta bitti zaten göt kadar nutella birde 5 lira para verdim. Bitti hemen. Daha doymadan. Keşke halk kahramanı çokokremi alsaydım. Nutella alıp macera aramasaydım. Bir daha alırsam iki olsun.

1 yorum:

  1. yerim seni liseli :D ahaha iç dünyamı çok iyi tahlil etmişsin aynen onları düşünüyordum ! popin bol olsun liseli ay lev ye veri maaççç!!!

    YanıtlaSil