25 Aralık 2011 Pazar

Siz horul horul uyurken ben matematikten özel ders aldım.

Dilci olunca iki yıldır Matematiğin M'sini görmüyoruz. Annemde Final dershanesiyle konuşmuş sadece Sayısal derslerden YGS'ye yönelik özer dersler mi ne alacakmışım. İlk matematik dersimde bugündü.
Uzun zamandır dışarı çıkmadığım için bindiğim tek toplu taşıma aracı okul servisi. Yollar değişmiş otobüs istikametleri değişmiş. Bende bilmiyordum tüm Adana'yı turladık sağolsun şoför amca.
Gittim hocaya anlattım durumumu. Başladık sayılardan. Çat çat soruları çözdüm,formülleri aklımda kaldığınca yazdım. Adam şaşırdı. "Sende matematik potansiyeli var. YGS'de 30 soru kesin yaparsın." demesiyle beraber bende bir Fuck yeah bakışı oluştu.
Çıktım dersten. Saat daha 11 buçuk. Eve yürüyerek gidebilirim dedim. Güneş samimiyetsizce ışıldıyor. Güneşli olmasına rağmen hava soğuk.. Önce biraz üşüdüm. Üşümek çok güzel bir duygu. Tüm bedeniyle hissedebiliyor üşümeyi insan. Yürüdükçe açıldım. Gevrek bir simit aldım. Yürüdüm yürüdüm.
Bulutları izledim. Kafamı kaldırarak yürüdüm. İnsanlar garip garip bana baktılar. Ama onlar çok şey kaçırıyorlardı farkında değillerdi. 
Bulutları izlemiyorlardı. Bu dünyaya bahşedilmiş en güzel şeyleri umursamadan işlerine devam ediyorlardı. Üzüldüm hepsine. Bulutlar bu dünya için fazla güzeller ve mutluluk bulutlarda.
Yürürken yolda kazak satan bir amcadan sırf rengi lacivert diye iki kazak aldım. İlkte o kadar çok beğenmemiştim ama eve gelip deneyine beğendim. Mağaza mağaza gezsem o renklerde bulamam ama yoldaki amcada çok güzel renkler vardı. Hemde 10 lira. Yanımda daha para olsaydı hepsini kucaklayıp eve götürürdüm sanırım. 
Neyse işte ben bu azimle biraz matematik testi çözeyim en iyisi.eheh

2 yorum: